AUTO RINA TUNING

βελτιώσεις αυτοκινήτων tuning

Οι τρόποι αύξησης ιπποδύναμης αυτοκινήτου συνήθως αποτελούν τρία στάδια.

Πρώτο στάδιο πού αφορά βελτίωση με αντικατάσταση των original-εργοστασιακών περιφερειακών συστημάτων πού μπορούν να αντικατασταθούν χωρίς την μετατροπή των βασικών εξαρτημάτων αυτού. πχ φίλτρο αέρος, σύστημα εισαγωγής, τελικό εξάτμισης.

Δεύτερο στάδιο πού αφορά επί πλέον του πρώτου σταδίου επαναπρογραμματισμό του κυρίως εγκεφάλου με συμπληρωματικές μετατροπές στην ανάρτηση , τα φρένα, τις ζάντες και τα λάστιχα.

Τρίτο στάδιο πού αφορά μεγαλύτερες επεμβάσεις τέτοιες πού αλλάζουν και τροποποιούνται τα βασικά στοιχεία πού καθορίστηκαν από τον κατασκευαστή και στο στάδιο αυτό το αυτοκίνητο περνάει σε άλλη κατηγορία πού ο ιδιοκτήτης του και ο βελτιωτής πρέπει να έχουν την γνώση του αποτελέσματος πού επιδιώκουν σε όλους τους τομείς και κυρίως τον βαθμό ασφάλειας του βελτιωμένου αυτοκινήτου.

Εάν Θέλετε να αυξήσετε την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου σας η αναζητάτε πώς να αυξήσετε την ιπποδύναμη του οχήματός σας, με ασφάλεια η εταιρία μας έχει τα σωστά προϊόντα και σας προτείνει την αύξηση της ιπποδύναμης με την τοποθέτηση πιστοποιημένου παράλληλου εγκεφάλου με όλα τα πλεονεκτήματα για ασφαλή μετατροπή.

Να θυμάστε όμως, ότι ο ασφαλέστερος τρόπος στην βελτίωση, είναι η γνώση του βελτιωτικού οίκου, του πιστοποιημένου προϊόντος και η τοποθέτηση με τη βοήθεια ενός έμπειρου επαγγελματία μηχανικού σε ένα πλήρως οργανωμένο συνεργείο.

Τρόποι αύξησης ιπποδύναμης αυτοκινήτου:

1. Εισαγωγή φίλτρου αέρα (σύστημα εισαγωγής ψυχρού αέρα)

Η χρήση φίλτρου αέρα, είναι ένας απ’ τους πιο απλούς τρόπους, για να ενισχύσετε την ιπποδύναμη του οχήματός σας.

Συγκεκριμένα, ένα σύστημα εισαγωγής ψυχρού αέρα αυξάνει την ταχύτητα πλήρωσης και υπερτερεί από την αλλαγή μόνο του φίλτρου με ένα ποιό ελεύθερο. Έτσι, αποστέλλεται μεγαλύτερη ποσότητα αέρα στον κινητήρα.

Άρα, μεταφέρεται και περισσότερο οξυγόνο και ως αποτέλεσμα, έχουμε εντονότερη έκρηξη στον θάλαμο καύσης όταν το μίγμα αέρος βενζίνης εμπλουτίζεται ανάλογα και έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ιπποδύναμης.

2. Αναβάθμιση εγκεφάλου αυτοκινήτου – Tuning –remap της κεντρικής μονάδας-εγκεφάλου του αυτοκινήτου.

Η αναβάθμιση του εγκεφάλου, είναι ένας απ’ τους αποτελεσματικότερους τρόπους, για να αναβαθμίσετε την λειτουργία του κινητήρα σας.

Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή ως remap εγκεφάλου ή αλλιώς και ως chip tuning.
Κατά τη διαδικασία του chip tuning, επαναπρογραμματίζεται η μονάδα ελέγχου του κινητήρα ή αλλιώς ECU. Γνωστή και ως εγκέφαλος του αυτοκινήτου σας.

Έτσι, ο μηχανικός μπορεί να ενισχύσει την απόδοση του κινητήρα, αυξάνοντας την ιπποδύναμη και τη ροπή.

Θεωρείται γενικά ώς ασφαλής διαδικασία και δε δημιουργεί προβλήματα στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου. Αρκεί βέβαια, να την κάνει ένας έμπειρος μηχανικός με το κατάλληλο λογισμικό.

Θέλει λοιπόν μεγάλη προσοχή σε ποιους εμπιστεύεστε τον επαναπρογραμματισμό της ECU σας διότι ο μόνος πού γνωρίζει τον βαθμό επέμβασης θα είναι ο βελτιωτής και εσείς δύσκολα μπορείτε να αναζητήσετε ευθύνη σε περίπτωση ζημίας καθότι η βελτίωση αυτού του τύπου δεν φέρει καμία πιστοποίηση και κατ επέκταση και εγγύηση, ειδικά στα σύγχρονα αυτοκίνητα. Εξαρτάσαι λοιπόν από το βελτιωτή και τον <<παντρεύεσαι>>.

Εάν Θέλετε με ασφάλεια να αυξήσετε την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου σας η αναζητάτε πώς να αυξήσετε την ιπποδύναμη του οχήματός σας, με η εταιρία μας έχει τά σωστά προϊόντα και σας προτείνει την αύξηση της ιπποδύναμης μέ την τοποθέτηση πιστοποιημένου παράλληλου εγκεφάλου με όλα τά πλεονεκτήματα για ασφαλή μετατροπή.

3. Τροποποίηση εξάτμισης

Κατά πάσα πιθανότητα, η εργοστασιακή εξάτμιση του αυτοκινήτου σας, θεωρητικά δύναται να ανταποκριθεί στην αύξηση ιπποδύναμης πού επιδιώκεται κατά το πρώτο και δεύτερο στάδιο αναβάθμισης του μηχανικού συνόλου του κινητήρα σας.

Υπάρχουν δοκιμασμένα συστήματα εξατμήσεων πού σε κάθε στάδιο μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση αρκεί ο συνδυασμός όλων των συστημάτων να είναι συμβατός μεταξύ των.

Για αυτό το λόγο, πολλοί οδηγοί που αναζητούν υψηλότερη ιπποδύναμη, χρησιμοποιούν διαφορετικά συστήματα εξάτμισης, μεγαλύτερης διαμέτρου.

Με την τροποποίηση λοιπόν της εξάτμισης για καλύτερη ροή, εάν όλοι οι παράμετροι είναι σωστοί ο κινητήρας “σπρώχνει” τον αέρα απ’ το σύστημα με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς, αυξάνοντας έτσι την ιπποδύναμη.

4. Τροποποίηση του κινητήρα

Οι τρόποι αύξησης ιπποδύναμης αυτοκινήτου, θα μπορούσαν να περιέχουν και την μηχανική τροποποίηση του ίδιου του κινητήρα.

Η αλλαγή των εκκεντροφόρων, της ροικής βελτίωσης των κυλινδροκεφαλών και άλλες τροποποιήσεις στη μηχανή, μπορούν να αυξήσουν τα άλογα στο αυτοκίνητό σας.

Ρωτήστε μας λοιπόν σχετικά με τις αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στον κινητήρα σας για περισσότερη ιπποδύναμη.

5. Μειωμένο αναρτώμενο, βάρος αυτοκινήτου

Ίσως, όταν μιλάμε για αύξηση ιπποδύναμης αυτοκινήτου, με σκοπό την αύξηση των επιδόσεων και την βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς να σας έρχονται στο μυαλό μόνο αναβαθμίσεις όπως τις παραπάνω.

Το πόσο βάρος πρέπει να μειώσετε, εξαρτάται απ’ τον δείκτη βάρους – ιπποδύναμης του αυτοκινήτου σας.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαφρύτερες ζάντες, να μειώσετε το αναρτώμενο και περιστρεφόμενο βάρος που επιβαρύνει την ανταπόκριση του κινητήρα και επιβαρύνει την επιτάχυνση, το κράτημα, την ανταπόκριση της ανάρτησης και το φρενάρισμα του οχήματος σας.

Πρέπει πάντα να θυμάστε ότι για τη δική σας ασφάλεια αλλά και την ασφάλεια του οχήματός σας, δεν πρέπει να επιχειρήσετε μόνοι σας οποιαδήποτε αλλαγή.

Συμβουλευτείτε μία έμπειρη εταιρία βελτιώσεων, έναν έμπειρο μηχανικό για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Στην AUTO RINA TUNING μπορείτε να ενημερωθείτε από το τμήμα βελτίωσης για όλα τα στάδια βελτίωσης του αυτοκινήτου σας με πιστοποιημένα προϊόντα βελτίωσης κατάλληλα για το αυτοκίνητο σας από επώνυμους βελτιωτικούς οίκους.

Μπορείτε να αναβαθμίσετε και να εκσυγχρονίσετε το αυτοκίνητό σας σε όλους τους τομείς της απόδοσης και οικονομίας.

Σε κάθε εργασία φανοβαφείου παρέχουμε εγγύηση 12 μήνες και επίσης Δωρεάν παροχή αυτοκινήτου αντικατάστασης, που μπορεί να σας εξυπηρετήσει, για την μετακίνηση σας μέχρι το πέρας της επισκευής .

elGreek